کارخانه PVC از اهداف مهم پتروشیمی اروند تولید محصول با ارزش و اقتصادی PVC می باشد. این کارخانه با ظرفیت تولید سالیانه 300 هزار تن S.PVC و 40 هزار تن E.PVC جهت تامین نیاز بازار های داخلی و صادرات به خارج از کشور در نظرگرفته شده است . پودر S.PVC در هشت گرید مختلف به روش سوس پانسیون و پودر E.PVC در پنج گرید به روش امولسیون تولید می گردد.
به طور کلی واحد های E.PVC و S.PVC شامل بخش های زیر می باشد:
1-بخش تامین خوراک (VCM and Demineralized Water Supply )
2-بخش محلول سازی و تهیه کاتالیست ها (Dissolving )
3-بخش پلیمر اسوین (Polymerization )
4-بخش گاز زدایی (Degassing )
5-بخش خشک کردن و بسته بندی (Drying and Bagging )
خوراک اصلی کارخانه پی وی سی، تولیدی در کارخانه EDC/VCM می باشد.
استفاده از فناوری جدید شرکت Vionnlit در فرایند تولید pvc باعث افزایش کیفیت و باز دهی محصول تولیدی می گردد.
در کارخانه s.pvc خوراک VCM دریافتی از واحد EDC/VCM در ناحیه 410 (بخش تامین خوراک)، آبگیری شده و به ناحیه پلیمرزاسیون واحد S.PVC شامل 6 راکتور Batch می باشد که به دلیل کاربرد تکنولوژی intercooler در ساختمان راکتورها باعث کاهش هزینه تولید و افزایش کارایی این بخش گردیده است.
- در بخش پلیمرزاسیون واحد PVC.S.PVC به روش سوس پانسیون و در راکتو رهای پلیمریزاسیون تولید می گردد.ضمنا علاوه بر خوراک VCM تعداد زیادی ماده شیمیایی به عنوان کاتالیست، Dispersant و ... همراه با VCM به راکتورها تزریق می گردد.
- سوسپانسون خروجی از راکتورها پس از عبور از برج های گاز زدایی به بخش خشک کننده ها وارد می شود و توسط سانترفیوژها، آبگیری و به سمت خشک کن ها می رود.
- سوسپانسون تولیدی در راکتورها وارد سانترفیوژها شده و آبگیری می شود. کیک حاصله در مرحله بعد در خشک کن ها وبه وسیله هوای داغ خشک می گردد. نهایتا پودر PVC به بخش بسته بندی و انبار ارسال می گردد.
در کارخانه E-PVC اکثر مراحل فرایندی که منجر به تولید PVC می گردد مشابه کارخانه S-PVC است. در این کارخانه فرایند پلیمرزاسیون به صورت پیوسته انجام می شود. خوراک VCM به همراه مواد شیمیایی دیگر وارد راکتورها می گردند.
بخش پلیمرزاسیون واحدE-PVC شامل 3 راکتور می باشد که به صورت مداوم کار می کند. در این راکتورها فرایند تولید PVC به صورت امولوسیون می باشد.
در این راکتورها فرایند تولید pvc به صورت امولوسیون می باشد.VCM در این راکتورها به PVC تبدیل شده و لاتکس تولیدی به صورت پیوسته به بخش گاز زدایی و سپس به بخش خشک کن ها ارسال می گردد.
لاتکس غلیظ 50% در خشک کن ها توسط هوای داغ خشک به پدر PVC تبدیل می گردد.
پودر مذکور پس از غربال و کنترل سایز دانه بندی به سمت سیلوها ارسال شده و در نهایت بسته بندی می گردد.
برای تولید E.PVC و S علاوه بر خوراک ورودی مواد مصرفی دیگری نیز به عنوان مواد افزودنی و یا کاتالیست استفاده می شود که عمده آنها عبارتند از:
Dispersent Agent و کاتالیست ها
Emulsifier, stabilizer inhibitor, CrosslinkingStopper Defoamer و.. در یک مقایسه کلی دو کارخانه S.PVC و E.PVC می توان گفت: در بخش خشک سازی S.PVC با استفاده از سانترفیوژها کیک PVC ، آبگیری میشود و در واحد E.PVC با استفاده از تکنولوژی Membrane لاتکس تغلیظ شده و در هر دو واحد جهت دستیابی به پودر از هوای گرم و خشک استفاده می شود. سپس پودر تولیدی جهت سایز بندی غربال می شوند و پس از ذخیره در سیلوها نهایتا بسته بندی و انبار می شود.